Wat is RTT Therapie en hoe werkt een RTT sessie?

Hoe werkt RTT therapie? – Isabelle Roegiers werkt voor ondernemers en professionals 

RTT therapie of rapid transformational therapy triggerde me omdat ik zelf al jaren op zoek was naar een effectieve oplossing waarmee ik mensen sneller zou kunnen helpen. En toen zag ik rapid transformationeel therapy voorbij komen via een ad. Dat woordje rapid was doorslaggevend. 

In deze blog leg ik je heel mooi uit hoe RTT werkt en vertel ik je ook meer over NLP, hypnose en de kracht van de mind. 

De podcasts worden in flow opgenomen. Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via mijn Youtube kanaal en dan kan je de podcasts van A Breath of Love – Sit Back volgen. 

Isabelle Roegiers staat voor RTT Therapie en haar RTT sessie

Wat is RTT en wat is een RTT sessie? 

RTT therapie is Rapid Transformational Therapy. In het leven gebracht door Marissa Peer. Het is een combinatie van verschillend therapieën. Cognitieve gedragstherapie zit erin, psychotherapieagressietherapie. Het omvat ook een stukje nlp. En uiteraard ook hypnose. Maar aan dat stuk hangt een negatieve connotatie. En terecht enerzijds want het werd in het verleden in de entertainment industrie wat misbruikt. En nu zijn mensen soms bang dat je ze dingen laat doen die ze niet willen. Maar het feit dat hypnose in een RTT sessie verwerkt zit, helpt als middel om breder te gaan werken en toepassingen te vinden met andere therapieën. En dan nog meteen via het onderbewuste.

De manier waarop RTT werd uitgelegd

Ik zag een ad van Marisa Peer verschijnen. De manier hoe ze uitlegde wat RTT voor iemand kon betekenen, raakte me meteen. Ze legde uit hoe emotionele blokkades in het onderbewustzijn kunnen verwijderd worden op een versnelde én blijvende manier dat triggerde mij. Ook legde ze uit hoe de mind werkt. Hoe we een probleem creëren met onze mind. En hoe je de oorzaak van aanhoudende patronen kon transformeren, door de diepgewortelde overtuigingen te herprogrammeren in het onderbewustzijn. In geen tijd geraak je verlost van een patroon dat zich al jaren vastgezet heeft in je mind.

Ooit werd ik gediagnosticeerd met een ernstige ziekte. Ik was 26 en woog nog 46kg. Van kinds af aan was ik al bezig met wat men nu de spirituele wereld heet. Door mijn gave te leren begrijpen in de periode dat ik ziek werd, ben ik beginnen investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik geloof dus dat ons lichaam er is om ons te leren dat we onszelf kunnen overstijgen eens we weten hoe het functioneert. Idem voor de mind.

Eens ik dat door had en ervaring had opgedaan met wat ons lichaam en onze mind aankunnen, kwam er een stroomversnelling. Op vandaag werk ik als RTT therapeut en coach omdat ik al zoveel geleerd heb op vlak van voeding, healing, beweging, sport, slaapstoornissen, burn-out, faalangst, negatieve gedragspatronen en stress verminderen. Maar toch had ik die sleutel nog niet te pakken. Alles werkte wel maar niet snel genoeg. Dus ik vroeg aan het universum: laat nu toch eens een oplossing op mijn pad komen waarmee ik andere mensen heel efficiënt en snel kan helpen. En toen kwam RTT op mijn pad – het raakte me onmiddellijk en ben meteen aan de opleiding begonnen. Dankzij RTT heb ik zoveel meer inzicht verworven in de werking van de mind en daar heb ik op mijn beurt al zoveel klanten mee kunnen helpen. 

Je kan hoe dan ook meer dan je denkt, ook zonder RTT of hypnotherapie

Dikwijls heb ik me de vraag gesteld: “hoe ben ik kunnen genezen”. En telkens kreeg ik hetzelfde antwoord: ik wou genezen. Ik sprak met niemand over mijn ziekte. Ziek zijn was niet het resultaat maar het begin van vele wonderbaarlijke ervaringen. 

Onze overtuigingen en de verhaaltjes die we onszelf vertellen gaan een grote impact hebben op hoe je je voelt en hoe je in het leven staat. Zo kunnen we onszelf helemaal depressief denken of we kunnen onszelf uit een negatieve spiraal leren optillen!

Door op een andere manier naar de dingen en je eigen gedachten te leren kijken en te leren hoe je uit een minderleuke gedachte toch een kracht naar boven kan laten komen, ga je zelf terug veel meer vat hebben op je leven!

Neem een kijkje op mijn website: A BREATH OF LOVE

Accepteer & never give up

Accepteren kan je leren. Maar loslaten is één van de moeilijkste uitdagingen in het leven. Het is wel één van de belangrijkste vaardigheden die je jezelf eigen kunt maken. Het accepteren van jezelf, anderen, gedachten, gevoelens en situaties geeft rust, geluk en grote mate van voldoening. Vind je het lastig om met verlangens, ongenoegen of pijnlijke emoties om te gaan?

Leren loslaten, helpt stress tegen te gaan. Je probeert dan namelijk geen controle meer uit te oefenen. Je accepteert dingen veel meer zoals ze zijn. En het fijne is: daar heb je profijt van. Je voelt je beter, blijer..

Om te begrijpen wat acceptatie is, moet je eerst weten wat het niet is.

Acceptatie is iets anders dan opgeven en jezelf overleveren aan een houding van passiviteit en het-maakt-me-allemaal-niets-meer-uit.

Wanneer je iets accepteert, ben je juist moedig en actief. Je toont compassie voor jezelf.  Acceptatie betekent niet dat je datgene wat je accepteert leuk hoeft te vinden. Het betekent niet dat je je erbij moet neerleggen of er ‘vrede’ mee moet hebben. Je hoeft je angsten, eenzaamheid, moeilijke relatie(s), overgewicht, gebroken hart of onrecht dus zeker niet prima te vinden. In plaats daarvan kies je ervoor om de pijn er te laten zijn voor wat het is.

Boekentip? Letting Go

Ik wist dat RTT hét was … 

Hoe wist ik zo zeker dat RTT echt voor mij was weggelegd?

RTT is gebaseerd op neuroscience en op kwantumfysica. Er ligt een basis aan de grondslag. Het feit dat het op verschillende niveaus toepasbaar is, is heel interessant. Maar ik volgde vooral mijn hart. En wat wil dat dan zeggen?  
Je hart volgen gaat over jezelf zijn. Over jezelf met de rivier mee laten stromen, in plaats van er tegenin te zwemmen. Ontdekken wie je bent, wat je wilt, wat je voldoening geeft. Dat vervolgens volledig omarmen en ermee aan de slag gaan. En dat voelde ik bij RTT. Het botste eerst op weerstand bij mijn man. En toen zij hij: volg uw hart, maar zorg er dan ook voor dat je op een effectieve manier snel resultaat boekt met klanten die blijvend zijn. En toen hadden we een afspraak (lol). 

happy en verliefd koppel

Helen dankzij RTT therapie, soms ben je al geholpen met een RTT sessie

Hoe gaat zoiets dan in zijn werk? Hoe heeft RTT en hypnotherapie mij persoonlijk geholpen?

Omdat ik zoveel therapie gevolgd had wist ik na een RTT sessie, het is uit mijn systeem. 

Tijdens de opleiding oefen je de aangeleerde methode. Ik had regelmatig negatieve gedachten. Ik kon heel diep wegzakken. Mijn zelfwaarde was prop nul. Maar enkel en alleen door de opleiding te volgen, merkte ik op hoe alles veranderde in mijn mind. En zo wist ik: dit werkt. En zo werd ik ervan overtuigd dat ik mensen in een RTT sessie ging kunnen helpen. Vooral bij mensen die zichzelf saboteerden en een laag zelfbeeld hebben. Daar voelde ik meteen dat ik heel snel resultaat zou kunnen boeken. Maar het was aan mij om dit zelf te gaan beheersen eerst. 

Ik ben geen MIND, ik heb een MIND.

Onze mind is ongelooflijk krachtig. 

Kennis van de universele wetten is magisch en tevens betekent het zelfkennis. Het helpt bij het vergroten van de kans op succesvolle situaties, gebruik makend van diverse mindsets. Onze mind is een ongelofelijk krachtig middel waardoor we ons werk, gezondheid én geluk gezamenlijk kunnen verbeteren en/of verrijken. We kunnen hierdoor als mens met veel meer personen relevant en onbewust communiceren. In een bedrijf bijvoorbeeld met het personeel en de juiste focus. Maar let op! Onderschat hier de essentiële randvoorwaarden en valkuilen niet.

We zíjn de mind niet maar hebben een mind. Wij zijn eigenlijk veel meer dan de mind alleen. We kunnen onze eigen mind beschouwen en bekijken. Het doet grappige en vaak ook enge dingen. Daarom moeten we onze Goddelijke tuin netjeshouden.

Het zaadje in onze Goddelijke Tuin

We hebben hebben een zaadje in onze mind. En dat is onze Goddelijke tuin. Dat wil niet zeggen dat er daar een God zit, maar een hogere intelligentie. En daar komen alle mensen samen die ons in het verleden gekwetst, opgelicht, bedrogen, … hebben bijvoorbeeld. En die leven dan allemaal in jouw tuin. Maar we hebben onze handen al vol met onze eigen stukken, laat staan dat we die van de ander er ook nog een moeten bijnemen. 

gelukkig koppel na RTT

Waarom RTT therapie?

Wat heeft me getriggerd in RTT?

De resultaten die we in ons leven behalen zijn een rechtstreekse weerspiegeling van je zelfbeeld in je mind. Verander dit zelfbeeld en je zal automatisch verandering ervaren in je resultaten en je leven. En via RTT kan je zo gemakkelijk die overtuigingen die je vasthoudt in je mind veranderen. 

RTT gaat echt breed. Je kan werken op slaapproblemen, verslavingen, zelfwaarde, financiën, etc. Alles kan. 

Ongeveer 90% van mijn klanten lopen in hun ondernemerschap tegen bepaalde blokkades aan. Daarom dat ik RTT combineer met alles wat ik leerde op mentaal, emotioneel en spiritueel-energetisch niveau. En zo ontstond A Breath Of Love. 

RTT en ondernemers

Rapid Transformational Therapy (RTT) is zoals ik al zei een krachtige vorm van therapie die ondernemers kan helpen bij het overwinnen van beperkende overtuigingen en mentale blokkades die hen mogelijk weerhouden om hun doelen te bereiken. RTT is een unieke combinatie van hypnotherapie, neurowetenschappen en cognitieve gedragstherapie die tot doel heeft de oorzaak van iemands probleem te identificeren en hen de tools te geven om het te overwinnen. Als ondernemer kan het zijn dat je geconfronteerd wordt met uitdagingen zoals het overwinnen van angst voor succes of falen, het verbeteren van zelfvertrouwen en het omgaan met stress. RTT kan je helpen deze problemen aan te pakken en je mentale kracht te vergroten, zodat je je volledige potentieel kunt benutten en succes kunt behalen als ondernemer.

Wat kan ik verwachten van een RTT sessie of RTT therapie?

Als je nu een RTT sessie wilt boeken, wat kan je dan verwachten?

Uiteraard vul je vooraan een intake formulier in zodat ik kan zien waar je allemaal tegenaan loopt en ik me voor kan bereiden. Die kan zowel offline als online plaatsvinden. We nemen samen dat intake formulier door en bepalen samen waar we die sessie aan gaan werken. We werken altijd aan 1 onderwerp. Ons brein kan zich maar focussen op 1 ding. 

Als je dus besluit een RTT-sessie te boeken, krijg je een individuele en gepersonaliseerde RTT sessie met een gecertificeerde RTT-therapeut. Tijdens de sessie begeleid ik je naar een ontspannen toestand waarin je toegang krijgt tot je onderbewustzijn, waar veel van je beperkende overtuigingen en patronen zich bevinden. 

Ik stel je vragen stellen over de kwestie waarvoor je hulp zoekt en zal je helpen de oorzaak van het probleem te identificeren. Vervolgens maak ik gebruik maken van verschillende technieken, waaronder hypnose, om nieuwe positieve overtuigingen en gedragspatronen te installeren en je te helpen de gewenste veranderingen te maken. 

De sessie duurt meestal tussen de 90 en 120 minuten. Na de sessie geef ik je tools mee om te gebruiken om de nieuwe overtuigingen en patronen te versterken en te behouden. Het is belangrijk op te merken dat RTT geen quick fix is als je niet bereidt bent om te werken aan effectieve verandering.

Je gaat in hypnose. Dat is niets meer en niets minder dan een ontspannen staat. Je zit tussen het anderhalf uur en een uur en drie kwartier in hypnose. We gaan terug naar een aantal scènes. Dat kun je zien als gebeurtenissen of als bewust of onbewuste herinneringen. In de sessie doen we ook de heling en de transformatie. Hoe je de transformatie kunt zien: gebaseerd op neuroscience maken we nieuwe neurologische verbindingen aan. Dus dan ben je echt vrijgekomen van hetgeen je op wil lossen, maar dat betekent dat er ruimte ontstaan voor wat je wel wilt. Daarom maken we nieuwe neurologische verbindingen aan. Na de sessie krijg je aangepaste audio en kun je die neurologisch verbindingen voor minimaal 21 dagen versterken.

Na de sessie volg ik wekelijks op.

Wat nu? Het onderliggende probleem werd aangepakt … 

Wanneer het onderliggende probleem via een RTT-sessie is aangepakt, kunnen er verschillende positieve veranderingen optreden. Omdat RTT zich richt op het onderbewustzijn, waar veel van onze gedragingen, gewoonten en overtuigingen zijn opgeslagen, kan het helpen om beperkende overtuigingen te vervangen door nieuwe, positieve overtuigingen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen, motivatie en creativiteit ervaren, wat je kan helpen om succesvoller te zijn als ondernemer. Ook kunnen eventuele angst- of stresssymptomen verminderen, waardoor je meer focus en helderheid hebt om je doelen te bereiken. Het kan zijn dat je na de sessie meer inzicht hebt in jezelf en in hoe je je gedrag en denken kan sturen, wat je kan helpen om betere beslissingen te nemen en meer voldoening te halen uit je werk als ondernemer. Kortom, RTT kan leiden tot meer zelfbewustzijn, vertrouwen en positieve veranderingen in zowel persoonlijk als professioneel opzicht.

Waarom kan iedereen baat hebben bij een RTT sessie?

Iedereen kan baat hebben bij een RTT-sessie omdat we allemaal in meer of mindere mate beperkende overtuigingen hebben die ons kunnen weerhouden van het bereiken van ons volledige potentieel. Deze overtuigingen kunnen ons belemmeren in verschillende aspecten van ons leven, zoals onze carrière, relaties, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Door middel van RTT kan je deze beperkende overtuigingen identificeren en transformeren in nieuwe, positieve overtuigingen die je helpen om meer succes, vervulling en welzijn te ervaren.

Daarnaast kan RTT helpen bij het oplossen van verschillende mentale en emotionele problemen, zoals angst, stress, depressie, verslavingen en trauma’s. Deze problemen kunnen ons leven enorm beïnvloeden en ons weerhouden van het ervaren van geluk en voldoening. RTT kan helpen om de oorzaken van deze problemen aan te pakken en ze op te lossen, waardoor we ons weer vrij en krachtig kunnen voelen.

Tot slot kan RTT helpen om ons bewuster te maken van wie we zijn en wat we willen in het leven. Door de diepere lagen van ons bewustzijn te verkennen, kunnen we onze ware verlangens en doelen ontdekken en actie ondernemen om ze te bereiken. Al met al kan RTT ons helpen om ons leven te transformeren en ons te helpen het beste uit onszelf te halen.

Werken met RTT als holistisch therapeut in het buitenland

RTT kun je zowel online als offline doen, dus waar ik ook ben, mijn trajecten lopen gewoon door. 
Ik woon al meer dan drie jaar in het buitenland, waarvan meer dan een jaar in Spanje en bouw hier verder aan mijn praktijk als holistisch therapeut. 

RTT en holistisch werken hebben een sterke relatie omdat ze beide gericht zijn op het halen van de hele persoon in plaats van alleen de symptomen. Holistisch werken erkent dat de geest, het lichaam en de ziel van een persoon met elkaar verbonden zijn en dat het behandelen van slechts één aspect niet voldoende is voor een duurzame healing. RTT is ook gericht op het behandelen van de hele persoon en het aanpakken van de onderliggende oorzaken van problemen, in plaats van alleen het aanpakken van de symptomen.

Bovendien maakt RTT gebruik van verschillende technieken, waaronder hypnose en regressie, om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn en diepere niveaus van het bewustzijn. Dit sluit goed aan bij het holistische concept dat alle aspecten van het leven van een persoon met elkaar verbonden zijn en dat er vaak onderliggende oorzaken zijn voor problemen op het fysieke, mentale, emotionele en spirituele niveau.

Daarnaast kunnen RTT en holistisch werken beide ook helpen om iemand te helpen zijn of haar potentieel te ontdekken en te realiseren, door het vergroten van het zelfbewustzijn en het identificeren van beperkende overtuigingen en patronen die iemand tegenhouden.

Kortom, zowel RTT als holistisch werken streven naar een holistische benadering van genezing en welzijn en kunnen complementair zijn aan elkaar bij het creëren van een alomvattende en effectieve behandeling.

Helpt spiritualiteit om tot een gebalanceerd leven te komen?

Mijn spirituele moeder is van mening dat een gebalanceerd leven bereikt kan worden door te streven naar een evenwicht tussen onze innerlijke wereld en onze uiterlijke wereld. Dit betekent dat we niet alleen aandacht moeten besteden aan ons fysieke welzijn, maar ook aan onze emotionele, mentale en spirituele welzijn. Volgens haar is het belangrijk om in contact te komen met onze innerlijke zelf en onze ware verlangens en behoeften te ontdekken, zodat we onze levens kunnen leiden op basis van wat ons gelukkig maakt.

Haar visie en RTT komen samen, omdat RTT ook gericht is op het bereiken van een gebalanceerd leven door het aanpakken van de onderliggende oorzaken van problemen op verschillende niveaus, inclusief emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. RTT helpt mensen om hun beperkende overtuigingen en patronen te identificeren en te transformeren, zodat ze hun leven kunnen leiden op basis van wat hen echt gelukkig maakt en hen helpt hun volledige potentieel te bereiken.

Bovendien kunnen RTT en de visie van mijn spirituele moeder elkaar aanvullen bij het bereiken van een gebalanceerd leven. RTT kan helpen om beperkende overtuigingen en patronen te transformeren die iemand tegenhouden om een evenwichtig leven te leiden, terwijl haar leer kan helpen om iemands bewustzijn te vergroten en hem of haar te helpen zich te concentreren op zijn of haar ware verlangens en behoeften.

Kortom, de visie van mijn spirituele moeder en RTT hebben beide als doel om mensen te helpen een gebalanceerd leven te leiden en kunnen elkaar aanvullen bij het bereiken van dit doel. En daarom heb ik A Breath of Love opgericht. 

HSP, persoonlijke triggers en RTT

Hooggevoelige personen (HSP) zijn vaak gevoeliger voor bepaalde prikkels dan anderen en kunnen snel overweldigd raken door situaties die voor anderen misschien geen probleem zijn. HSP’s hebben vaak ook persoonlijke triggers, dat zijn specifieke situaties, gebeurtenissen of mensen die bij hen sterke emotionele reacties kunnen oproepen.

RTT kan helpen bij het aanpakken van persoonlijke triggers en het verminderen van de emotionele reacties die hierdoor worden opgeroepen. Door middel van hypnose en regressie kan RTT de onderliggende oorzaken van deze triggers identificeren en transformeren, zodat ze minder belastend worden voor de persoon. RTT kan ook helpen bij het versterken van het zelfbewustzijn en het vergroten van het vermogen om met uitdagende situaties om te gaan.

Voor HSP’s kan RTT dus een waardevolle tool zijn om te leren omgaan met persoonlijke triggers en overweldigende situaties. Door deze triggers aan te pakken en te transformeren, kan RTT helpen om de gevoeligheid van een persoon te verminderen en hen te helpen zich meer op hun gemak te voelen in situaties die voorheen problematisch waren.

Overzicht, RTT en je hoogste potentieel

Een van de belangrijkste aspecten van het bereiken van ons hoogste potentieel is het creëren van overzicht in ons leven. Vaak zijn we zo druk bezig met het uitvoeren van dagelijkse taken en verplichtingen, dat we geen tijd hebben om stil te staan en te reflecteren op wat we echt willen en wat ons gelukkig maakt.

RTT kan helpen bij het creëren van dit overzicht door het identificeren van beperkende overtuigingen en patronen die ons tegenhouden om ons hoogste potentieel te bereiken. Door middel van hypnose en regressie kan RTT ons helpen om deze overtuigingen en patronen te transformeren en ons te helpen onze ware verlangens en doelen te ontdekken.

Met dit inzicht kunnen we vervolgens actie ondernemen en onze energie richten op wat echt belangrijk is voor ons, waardoor we ons hoogste potentieel kunnen bereiken. RTT kan dus een waardevol instrument zijn om ons te helpen ons leven opnieuw te evalueren en te richten op wat ons gelukkig maakt en ons helpt ons volledige potentieel te bereiken.

RTT sessie voor vrouwelijke ondernemers

Wat is de meerwaarde van RTT ten opzichte van NLP?

RTT en NLP zijn beide benaderingen voor persoonlijke ontwikkeling en het aanpakken van beperkende overtuigingen en gedragspatronen. Beide methoden hebben hun eigen voordelen en kunnen waardevol zijn, afhankelijk van de persoon en het specifieke probleem.

Een belangrijke meerwaarde van RTT ten opzichte van NLP is de diepte van de trance die wordt bereikt tijdens de sessie. RTT maakt gebruik van een diepere staat van hypnose en regressie dan NLP, waardoor het mogelijk is om de onderliggende oorzaken van beperkende overtuigingen en patronen op te sporen en te transformeren op een dieper niveau.

Een ander voordeel van RTT is dat het een gestructureerde en op maat gemaakte aanpak biedt, specifiek afgestemd op de behoeften van de cliënt. RTT-therapeuten werken met specifieke protocollen en technieken om de onderliggende oorzaken van problemen te identificeren en te transformeren. NLP is daarentegen meer gebaseerd op een flexibele en intuïtieve benadering van het veranderen van denk- en gedragspatronen.

Ten slotte kan RTT ook effectief zijn bij het aanpakken van diep ingesleten patronen en problemen die al lang bestaan, terwijl NLP vaak gericht is op het veranderen van specifieke problemen op een meer oppervlakkig niveau.

Hoewel NLP en RTT beide effectief kunnen zijn bij persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering, kan RTT geschikter zijn voor diepere, meer diepgewortelde problemen en kan het de cliënt helpen om op een dieper niveau te transformeren en groeien.

Waarom investeren in RTT sessies?

Er zijn verschillende redenen waarom een ondernemer zou kunnen profiteren van een RTT-sessie:

1. Vermindering van stress en angst: Ondernemers hebben vaak te maken met hoge niveaus van stress en druk om te presteren. RTT kan helpen bij het verminderen van stress en angst door het aanpakken van onderliggende beperkende overtuigingen en patronen die bijdragen aan deze gevoelens.

2. Verbetering van zelfvertrouwen en zelfbeeld: Ondernemers moeten vaak beslissingen nemen en leiderschap tonen. RTT kan helpen bij het vergroten van het zelfvertrouwen en het verbeteren van het zelfbeeld, zodat de ondernemer met meer vertrouwen en zelfverzekerdheid kan handelen.

3. Identificatie van beperkende overtuigingen: Ondernemers hebben vaak te maken met beperkende overtuigingen die hen tegenhouden om hun volledige potentieel te bereiken. RTT kan helpen bij het identificeren en transformeren van deze beperkende overtuigingen, waardoor de ondernemer meer vrijheid en keuzes heeft in zijn of haar leven en werk.

4. Verbetering van relaties: Ondernemers hebben vaak te maken met het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten, werknemers en partners. RTT kan helpen bij het identificeren en transformeren van negatieve patronen en overtuigingen die bijdragen aan problemen in relaties, waardoor de ondernemer betere relaties kan opbouwen en onderhouden.

Kortom, RTT kan ondernemers helpen bij het verbeteren van hun mentale welzijn, zelfbeeld, besluitvormingsvermogen en relaties. Door te investeren in een RTT-sessie kan een ondernemer zijn of haar vermogen vergroten om effectief te functioneren en succesvol te zijn in het bedrijfsleven.

Waarom ervaren we weerstand en triggers en wat is de relatie met RTT?

Weerstand en triggers kunnen ontstaan door beperkende overtuigingen en patronen die we hebben ontwikkeld als gevolg van onze opvoeding, omgeving en ervaringen. Deze overtuigingen en patronen kunnen ons beperken in ons dagelijks leven en ons ervan weerhouden ons volledige potentieel te bereiken.

RTT kan helpen bij het identificeren en transformeren van deze beperkende overtuigingen en patronen. Door middel van het inzichtelijk maken van deze overtuigingen en patronen en het toepassen van specifieke technieken kan RTT ervoor zorgen dat deze beperkende overtuigingen worden losgelaten en worden vervangen door positievere en ondersteunende overtuigingen. Dit kan leiden tot het verminderen van weerstand en het vermijden van triggers.

Daarnaast kan RTT ook helpen bij het leren omgaan met triggers wanneer ze toch voorkomen. Door middel van specifieke technieken kan een RTT-therapeut een persoon helpen bij het beheersen en verwerken van triggers, waardoor de persoon minder last heeft van deze triggers in de toekomst.

Kortom, RTT kan helpen bij het identificeren en transformeren van beperkende overtuigingen en patronen die weerstand en triggers veroorzaken. Door deze overtuigingen te vervangen door positievere en ondersteunende overtuigingen en het aanleren van vaardigheden om triggers te beheersen en te verwerken, kan RTT een persoon helpen om meer veerkrachtig en succesvol te worden. 

Wil je een boek lezen over RTT? 

ik kan je een aantal populaire en aanbevolen boeken over RTT-therapie noemen die door therapeuten worden gebruikt en mijn klanten hebben gelezen:

1. “Rapid Transformational Therapy: A Groundbreaking Approach to Hypnotherapy” door Marisa Peer

2. “You Can Be Thin: The Ultimate Programme to End Dieting…Forever” door Marisa Peer

3. “I Am Enough: Mark Your Mirror And Change Your Life” door Marisa Peer

4. “Unleashed: The Power of Speaking Your Mind” door Lisa Nichols

5. “The Mind Workout: Twenty steps to improve your mental health and take charge of your life” door Mark Freeman

Ik raad aan om deze boeken te onderzoeken en de beschrijvingen en beoordelingen te lezen om te bepalen welk boek het beste bij uw behoeften past. Het is altijd een goed idee om feedback te vragen aan vrienden, familieleden of gezondheidsprofessionals die ervaring hebben met RTT-therapie om u te helpen bij het maken van jouw keuzes.