Eigenwaarde en zelfrespect ontwikkelen: je innerlijke wereld aanpakken

Eigenwaarde en zelfrespect: hoe goed ken jij jezelf?

Een lage eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfrespect, zelfkennis

Dit zijn verschillende termen die allemaal weliswaar te maken hebben met de visie op onszelf. In dit artikel lanceer ik gedachten over zelfrespect, eigenwaarde vergroten en het gebrek aan zelfverzekerdheid. 
Hoe tevreden zijn wij nu eigenlijk over onszelf als persoon, onze drijfveren en onze waarden? Dat vraagt om inzicht in onze gedachten en gevoelens. Noem het de eigenvector vinden. In de wiskunde is een eigenvector iets heel complex .. maar bij het gebrek aan eigenwaarde kan ons bestaan ook complex zijn. 
Heb je een te hoge eigenwaarde, dan zal je sneller in situaties terecht komen die je boven het hoofd groeien. Weinig eigenwaarde of te weinig zelfrespect belemmeren je groei en ontwikkeling.

Isabelle Roegiers in Beeld – vanuit zelfrespect kiezen voor hart, ziel en interieur

Isabelle heeft het vaak over je innerlijke wereld. Je tuin schoon houden. Over ons “interieur”. Ons interieur of je innerlijke wereld, is de natuurlijke projectie van onze ziel. En dat brengt ze in beeld.

RTT Practioner Isabelle Roegiers heeft het vaak over je innerlijke wereld.

Je tuin schoon houden. Over ons “interieur”. Je eigenwaarde, zelfrespect, jouw persoon. En hoe een negatief zelfbeeld ons in dat geval kan blokkeren.

Ons hart, onze ziel, .. misschien zijn het vage begrippen. Tot je die begrippen levendig maakt.

Waar liefde is, is er een hart. Daar verdwijnt de macht.

Want in macht ontbreekt er altijd liefde.

Liefde en macht, ze belichten elkaar.

En als je goed kijkt, kan je liefde en macht goed herkennen.

Als je goed invoelt, kom je tot je hart. 

Als je lang genoeg bij je hart blijft, ontdek je je ziel. 

Het hart, de ziel, … daar waar je eigenwaarde leeft en spreekt. ‍‍

Isabelle Roegiers kijkt zelfverzekerd in de camera

Twee bijzondere mensen hebben bijgedragen om haar statements en bezieling in beeld te brengen. 
* Fotograaf & Human Design Expert Jan Vandervorst
* Isabelle Willems van de interieurzaak IM Willems.

Het weten wat je wil en het kennen van je eigen stijl, brengt zoveel “verlichting”
Je wilt natuurlijk dat je straalt van geluk. En dat ook weerspiegelt. Dat je innerlijke wereld op een indrukwekkend interieur lijkt.  Waar je met veel plezier kunt genieten van het (hard) werken aan jezelf. 

Hoe ontdek je die eigenwaarde? Tips. 

Hoe kom je tot die innerlijke wereld? Hoe die eigenwaarde vergroten? Hoe ontrafel je wie je bent, wat je wil, je eigen stijl. 
En hoe trek je daarmee de juiste mensen aan? 
We kunnen in contact komen met onze innerlijke wereld. door o.a. de juiste voorwaarden te scheppen in onze externe wereld. Ook al vertrek je best van de binnenkant, we hebben wel een relatie met alles om ons heen.

Een gezonde of lage eigenwaarde

Eigenwaarde is gebaseerd op hoe je je voelt. Welk rapportcijfer je jezelf geeft. Onze kindertijd speelt een rol bij de ontwikkeling van onze eigenwaarde. Heb je als kind niet het gevoel meegekregen dat je waardevol bent of heb je geen onvoorwaardelijke liefde gekregen, dan kan je eigenwaarde laag zijn. Maar ook aanleg voor angsten of gevoeligheid hebben nadelige invloed op je eigenwaarde.

Heb je geen hoge eigenwaarde, dan geef je jezelf een onvoldoende. Je bent dan ontevreden over je prestaties, je uiterlijk, je rol als ondernemer, ouder of partner. Hierdoor maak je slechte keuzes en belemmer je jezelf in je groei. Een wankele eigenwaarde heeft dus gevolgen voor je voortbestaan en staat geluk in de weg.

Eigenwaarde heeft dus niets te maken met wat een ander van jou vindt. Het heeft te maken met wat jij van jezelf vindt. En daarvoor heb je de nodige zelfkennis nodig.

Het verhogen van je eigenwaarde en zelfvertrouwen door zelfkennis

Weten wie je bent en jezelf begrijpen is belangrijk voor je eigenwaarde. Wist je dat we meer dan 50.000 gedachten per dag hebben? En dat meer dan de helft van onze gedachten negatief beladen is? Door ons hiervan bewust te worden en zelfkennis, geven we onszelf de kans om onze gedachten een positieve wending te geven en te groeien.

Zelfkennis is het vermogen om de eigen denkwijze, de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de eigen geest en van het eigen lichaam te kunnen inschatten en daar rationele conclusies uit te trekken.

Isabelle haar eerste eigenwaarde statement:

Ons interieur of je innerlijke wereld, is de natuurlijke projectie van onze ziel.

Haar tweede eigenwaarde statement:

Wij zijn co-creators van de sfeer, het gevoel en het succes dat je wilt bereiken.

Je bent wel zelf verantwoordelijk voor het creëren van die interne- en externe sfeer.  En het gelukkig zijn. 

Eigenwaarde in 2023

Mijn voorspelling luidt als volgt … Vandaag, morgen en heel 2023 wordt een gezond en opwindend resultaat van de enigszins “bizarre” manier om mijn leven sfeervol te maken.

Isabelle Roegiers zelfrespect en eigenwaarde

De toenemende snelheid, stress en druk van de huidige samenleving, kunnen je eigenwaarde op de proef stellen. Daarom neem ik regelmatig een pauze. Een moment voor zelfreflectie en recreatie. Om terug in harmonie te komen met alles. 

Thuis komen

In de interieurzaak van Isabelle Willems voelde ik me thuis komen. Ik reflecteer tijdens pauzes in mijn leven over onze universele en menselijke behoeften. Zoals; ”Harmonie”, ”Balans”, “zelfrespect”, “eigenwaarde” en ”Stilte”.
Tijdens momenten van “recreatie”, reflectie en pauze, vind je antwoorden die je helpen om een nieuw soort welzijn te vormen. Je verbonden voelen, blij zijn met jezelf, terwijl je gewoon ergens “vanbinnen” bent. 
Er waren jaren dat ik me helemaal niet verbonden voelde. Dat ik ver verwijdert was van mezelf. Ik had geen hoge eigenwaarde en een laag zelfbeeld. Maar ik heb hard aan mezelf gewerkt. En nog steeds. Om haar innerlijke wereld aan te pakken en externe condities te stellen. Zo kon ik tot meer harmonie komen en mijn eigenwaarde opkrikken. 

Mediteren ..

Mediteren lijkt me echt een must. Maar er zijn nog veel meer manieren om je innerlijke wereld een natuurlijke uitstraling te geven. Met yoga, muziek, dans, reizen, coaching, RTT, sauna, wandelen, sporten, … Het helpt allemaal om een comfortabele basis te bouwen. En dat alles werk je af met mindset coaching. En RTT sessies.  Om je mind onder controle leren krijgen enerzijds om de oude plaatjes in je onderbewuste te vervangen. 

Als je je authenticiteit niet voelt, dan kan je je eigenwaarde niet ontwikkelen en kan je jezelf ook niet echt gaan onderscheiden. Injecteer je innerlijke ruimte met personality en gezelligheid. Met mind gemaakte frisse denkpistes en transparantie. Zorg dat je duidelijkheid creëert vanbinnen. Dat alles een plaatsje heeft. Je mag gerust wat vintage gedachten integreren. Of een ultiem accentkleur voor je nieuwe natural habitat en spirit. 

Isabelle Roegiers mediteert

Jouw innerlijk museum …

‍Jouw museum is een plek waar emoties en herinneringen elkaar ontmoeten. Maar jij wil een verrassende creatie zijn. Je wil een inspirerend collectie stuk zijn. Je wil van je interieur, je innerlijke leefwereld en je eigenwaarde een meesterwerk maken. Of niet? 
Omring je dan met verfijnde mensen en sublieme gedachten. Gedachten over ‘diep gelukkig zijn’ tot ‘rijkelijk existeren’. Bewonder jouw nieuw leven met een royaal gebaar van dankbaarheid.  Pluk dankbaarheid uit eeuwenoude spirituele principes. Voel de structuur van dankbaarheid. Het gevoel ervan. Kijk naar het kleurverloop, de overgangen, de verschillende dieptes en dimensies van dankbaarheid. Of ga voor een ingetogen chique bestaan. Met grootse projecten. En bestrooi je dat bestaan met gouden tips, adviezen en inzichten. Haal ze uit je bron. Waan je dus even in je eigen museum. Laat de oude emoties en herinneringen achter glas staan. En maak plaats voor open ruimte, voor creatie, voor zuurstof en verbeelding. Voor intelligentie en innerlijk werk. Een hoog niveau van respect. Een nieuw leven. 

Isabelle Roegiers eigenwaarde

Haar derde statement:

Laat oude emoties en herinneringen achter het glas staan. Je ziet en kent ze, maar ze overdonderen je leven niet meer in die mate dat je stagneert.

In jouw museum bepaal jij de wet.  Jouw museum is een reis door tijd en ruimte. Waarin geraffineerd karma versmelt met hedendaagse maximalisatie van je nieuwe acties. Wees in dit werk je eigen creator. Combineer en creëer, etaleer je schatten en geniet elke dag weer van de schoonheid om je heen.‍

Wil je tips om je eigenwaarde te verhogen? Boek HIER een afspraak.